Electric Orpheus | October Edition 2019

Есенното ни издание в градска среда, 19 октомври в Пловдив. Избрахме Дондуковата градина като локация за събитието, най-старият официален парк в града. Предстои му ремонт и неслучайно насочихме вниманието натам.

Като концепция приложихме няколко подхода от предишни градски издания. Събитието да е следобедно, отворено, общодостъпно и да обедини няколко каузи. Отново заложихме на практиката за чисто събитие, така успешна на изданието на фестивала на парк-лозе Вила Юстина. Добавихме и игри за децата в парка, както и свободна читалня – всеки можеше да си вземе книга, да я разгледа и чете, а после да я върне.

 

Музикалната програма стартира със следобедно парти, продължи с концерт на хърватската група Zen и завърши с вечерно парти. Получи се отново много приятно събитие, децата се забавляваха, родителите почетоха в парка, всички потанцуваха, а паркът придоби съвсем друг контекст и съдържание.

Снимки можете да разгледате тук, а това е линк към събитието. Повече за концепцията на това издание можете да чуете и в интервю по Радио Пловдив тук.

 

С това събитие приключи тригодишното ни сътрудничество по проект към Общинска Фондация Пловдив 2019 и инициативата Пловдив – европейска столица на културата 2019. През 2017-та, 2018-та и 2019-та година в рамките на този проект организирахме и Ви представихме над 50 артиста, три фестивала на парк-лозе Вила Юстина и пет градски фестивала на различни локации в Пловдив. Разбира се, през последните години организирахме и други събития, извън рамките на проекта Пловдив 2019. Надяваме се и вярваме, че направихме хубави неща за града, околностите и България като цяло.