Благотворителен търг за Центъра за деца с аутизъм в Пловдив

Сдружение “Общо Бъдеще” организира благотворителен търг на картина и акция за набиране на средства за Центъра за деца с аутизъм в Пловдив. Набраните средства ще бъдат използвани за закупуване на материали за рисуване, които ще бъдат дарени на Центъра.

Какво ще се случи и как да помогнете?

Картината, която ще бъде продадена на търг е от пловдивския художник AndonastY (Андон Георгиев) и е с доста интересна история. Началната цена на търга е 150 лева. Картината е живопис, техника – масло и акрил и е с големина 160 х 80 см.
AndonastY-Julia
Помислили сме и за тези, които искат да помогнат по-символично. На благотворителния търг ще имате възможност да подкрепите каузата и чрез закупуването на специална брандирана картичка от 5 лева, както и на тениска с логото I Can Too на едноименната фондация, изградила центъра за деца с аутизъм в Пловдив. Повече за Центъра ще откриете на този линк.
Събитието ще бъде съпроводено от акустичен сет от Иво Матеев от Acoustic Corporation и радио сет от XraYdio.

Предистория:

Предисторията на нашата акция с картината започва през месец юни 2015 година, когато сдружение “Общо Бъдеще” в партньорство с ОФ “Пловдив 2019” организира концерт на американското дамско рокендрол трио The Coathangers. Концертът беше по програмата за утвърждаване на Капана – квартал на творческите индустрии и се състоя на Ядрото, ул. Загреб. Художникът АndonastY беше част от проекта и реши да подари една от своите работи на американската група като спомен от събитието. Поради размера на картината и липса на място в буса на бандата, картината трябваше да пътува до щатите по пощата, но точно тогава The Coathangers заминаха на турне и след това смениха адрес покрай записите на новия им албум. В крайна сметка след разменена кореспонденция с групата решихме, че най-добре е картината да бъде дадена за благотворителност. Така се стигна и до нашата идея. Специално послание от дамите от The Coathangers очаквайте в събитието във Фейсбук.

Изборът на локация за търга също дойде естествено. A+ gallery е в съседство с локацията от концерта и собственикът Алек Александров тогава ни осигури безвъзмездно интернет достъп, за което сме му благодарни и решихме да направим благотворителната акция именно там.

Очакваме Ви в галерия А+ на улица “Загреб” №18 и на сцената на Ядрото в Капана за една добра кауза и приятен късен следобед във вторник на 19 април!

Линк към събитието във Фейсбук.