Electric Orpheus 2022: May 27/28

Electric Orpheus 2022: May 27/28, Plovdiv, Bulgaria.

Line up: New Candys | Bazooka | Yo No Se | Strawberry Pills | Nixxon | heptagram | Teatre | Лютеница | Snade | Klen |

Отложихме събитието няколко пъти, заради ковид и пандемичната обстановка. Първоначално планът беше за лятото на 2021 година, след това се промени за есента на 2021 година, накрая се премести за пролетта на 2022 година. Всички разбираха колко е неприятно и трудно постоянното преместване на датата, свързано с изцяло нова логистика, уговорки с артистите и съобразяване с техния график, допълнено с анализ и предричане на евентуална нова ковид вълна.

В крайна сметка събитието се проведе на 27 и 28 май през 2022 година в Пловдив, но не бяхме пощадени от промени и в последния момент. Локацията в квартал Тракия, Индустриална зона, беше планирана внимателно, мястото предполагаше чудесно събитие, но буквално дни преди фестивала се разбра през официално становище от кметството, че индустриалната зона не е толкова индустриална, а има официален статут на смесена такава – това ограничава времето за провеждане на събитието до 23 часа и създава рискове за нарушаване на обществения ред, съответно и санкциониране, без да влизаме в детайли относно трудността при спонсорите и партньорите. Преместихме локацията на клубно ниво – живите изпълнения се проведоха в клуб Бибоп, а електронните и диджей сетове в клуб Фарго (двата клуба са в съседство).

Първоначално обявеният лайн-ъп през 2021 година претърпя само две промени за периода на отлагане от близо година (без да смятаме времето при предварителната комуникация), което говори колко много взаимно уважение и желание има между артисти и организатор. Но и тук не бяхме пощадени от промени в последния момент. Три от групите в лайн-ъпа не успяха да дойдат, буквално от летището, поради здравословни и лични причини. Това наложи бързо решение от наша страна, като организатори: обявихме, че билетите за фестивала ще важат и за бъдещите концерти на групите*, които не успяха да дойдат, както и че възстановяваме сумата на билета на тези, които се чувстват ощетени, независимо дали влизат на фестивала или не.

И тук идва времето и мястото за едно огромно “Благодаря” на феновете – хората, които ни подкрепят през годините и заради които си струват всички трудности и проблеми покрай организирането на такъв тип културно мероприятие. Всички реагираха с изключително разбиране, емпатия и помогнаха на фестивала – както емоционално, така и финансово.

Благодарим Ви!

* За предстоящите концерти ще Ви уведомим в сайта и социалните ни мрежи.

Събитието във Фейсбук: here

Electric Orpheus: Website / Facebook / Instagram

#electricorpheus

 

Electric Orpheus Festival 2022 Plovdiv