The Coathangers /Atlanta, USA/ – 7 June 2015

R’N’R, момичета и момчета, очаква ни една прекрасна неделя! Стартът е в 16 часа на откритата сцена The Core (Ядрото) в квартал Капана, Пловдив. Програмата включва АndonastY (принт и илюстрации), XraYdio сет на живо от Лондон, Robotko Live Perfrormance, The Coathangers Live. Цялото е безплатно и общодостъпно – това стана възможно благодарение на съфинансирането, което сдружението получи от Общинска Фондация Пловдив 2019 по проекта “Капана – квартал на творческите индустрии”. Вижте събитието в Фейсбук тук и очаквайте обичайните наши игри и загатки, с които ще спечелите чудни подаръци!     The Coathangers-Poster-Web   The Coathangers са рокендрол трио в изцяло дамски състав – Julia Kugel (Crook Kid Coathanger) на китара, Stephanie Luke (Rusty Coathanger) на барабани и Meridith Franco (Minnie Coathanger) на бас, като всички три дами си делят вокалните задължения и често си разменят инструментите за разнообразие.  Фактът, че The Coathangers са само момичета е нещо, което отдавна би трябвало да се приема за нормално, но все още буди любопитство и въпроси от рода на “Ще се справят ли тези непокорни красавици с китарите и барабаните?”. Не само че се справят, но направо отвяват. Неслучайно легендите на сиатълския рок Mudhoney поканиха триото за съпорт на предстоящия им концерт в Белград, а буквално ден преди датата в Пловдив The Coathangers ще излезнат на една сцена с легендите от Сиатъл и още куп световни имена по време на един от най-големите фестивали в Гърция – Plissken. The Coathangers се събират през 2006-та година и досега имат издадени 4 албума и 8 сингъла.  Последното издание на групата е албумът “Suck My Shirt” от 2014-та година през американския лейбъл Suicide Squeeze Records. И тук The Coathangers не изневеряват на първичния си импулс, но разликата е, че композициите са по-зрели и плуват убедително в територията на гаражен рок, сърф-обагрен поп, но-уейв и пост-пънк енергия с юнашки три-акордни прогресии . Robotko е аудио-визуален артист от Майнц (Германия), роден в Пловдив, познат на публиката с участие във формата Нощ на Музеите и Галериите. Той пристига от Майнц специално за участие в проекта.

Robotko-3

Andonasty е един от най-актуалните млади художници, илюстратори и дизайнери в България. Негови произведения участват в изложби из цяла Европа, а в проекта той ще представи последната си линия от принтове и илюстрации.

AndonastY-art-1

За парти настроението преди концерта в неделния следобед ще се погрижи Jonny Fiasco от XraYdio със специален сет на живо от Лондон чрез интернет мост между двата града.

Събитието се организира с подкрепата на:  plovdiv2019.eu  / plovdiv.bg / peshtera.com

И медийното партньорство наplovdiv2019.euedno.bgboyscoutmag.com / mikamagazine.com / podtepeto.com / mediacafe.bggustonew

logo_only_205logoPlovdiv

ARIES_BlackRam_Logo_Lockup_CopyOnly_CMYKPrint

Printblack_bg_mika_logo_big

logo_Mediacafelogo_gustonews

logoPrint

PrintDingo-logo

PUKA_logoX-Raydio-Logo