Electric Orpheus 2019 at Villa Yustina

Голямото ни фестивално събитие за 2019 година. Два вълшебни дни на парк-лозе Вила Юстина, 21 + 22 юни.

Тази година въведохме нови идеи и подобрения в организацията на фестивала. Осигурихме автобусен транспорт за феновете от Пловдив до локацията и обратно, пуснахме и нощна линия, за да може тези, които не остават на палатки, да се приберат комфортно до града, а на другия ден отново да се върнат.

Увеличихме фестивалните дни на два, планираме догодина да са три. Винен тур, тест на електрически скутери, безплатен билет за хора, които дойдат на фестивала с велосипед; безплатен къмпинг, аниматор за децата, свободна читалня с осигурени книги, това са само част от нововъденията. Амбицията ни е догодина да продължим да надграждаме и да правим хората още по-щастливи и доволни.

За първа година обърнахме внимание и на идеята за нулев отпадък по време на фестивала, така нареченото Zero Waste събитие. Разделно събиране на отпадъци и ограничаване до минимум на пвц. Осигурихме дървени прибори, картонени тарелки, чаши за многократна употреба и картонени такива, кошове за разделно събиране. Заслуга имат партньорите ни от Аз Ти Пловдив и БГ Бъди Активен. Искрено благодарим на всички посетители и участници за перфектното отношение, разбиране на идеята и изпълнение. Не само оставихме прекрасната локация на фестивала чиста, но и намалихме вредния отпадък почти до нула. Осигуряването на фестивален транспорт също е част от идеята за намаляне на вредните емисии.

 

Разбира се, основната на събитието е музикалната програма. Тази година поканихме групи и диджеи от Израел, Дания, Германия, Турция, Сърбия, Гърция и България. Огромни благодарности на всички артисти за перфектния им професионализъм и себераздаване. Беше невероятно! Пълния лайн-ъп и препратки към участниците можете да видите в сайта на Electric Orpheus.

Снимки от събитието има тук, а по-долу е част от изпълнението на израелските рокендрол герои Ouzo Bazooka: